“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Ötmillió forint a beteg gyermekek javára

Author: Főadmin Date: 2018. május 06., vasárnap 13:20

 

Törökbálint – A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház javára rendezett focitornát a dm.


Május 5-én, szombaton amatőr, ám annál lelkesebb futballcsapatok mérték össze tudásukat a törökbálinti Arénában, ahol negyedik alkalommal rendezett a dm kispályás labdarúgó tornát. Ebben az esztendőben a nevezési díjat, 5 millió forintot a cég a Tábitha Gyermekhospice Ház javára ajánlotta fel. Jelképesen az összeget Hári Tibor, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója vette át, majd a megnyitón köszöntötte az esemény résztvevőit Kű Lajos, a Videoton és a Ferencváros, majd az olimpiai ezüstérmes nemzeti válogatott egykori nagyszerű labdarúgója, aki pályafutását Belgiumban folytatta és BEK-döntőt is játszott. A tornán ott volt a ferencvárosi válogatott labdarúgó, Lisztes Krisztián is, aki két olyan labdát hozott, amelyet aláírtak a Fradi játékosai. A Baptista Szeretetszolgálat csapata is pályára lépett a tornán, és hősiesen helytállva egy győzelmet is elért a két vereséggel végződött összecsapás mellett.

A törökbálinti Tábitha Gyerekhospice Ház 2011-ben fogadta az első beteg gyermeket, s nyolc év után a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő intézmény új, nagyobb épületbe költözhet, hogy dr. Benyó Gábor főorvos irányításával folytassa tevékenységét. Az építkezés várhatóan jövőre fejeződhet be.         

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére