“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Bajnok lett a Baptista Sakkiskola!

Author: Főadmin Date: 2016. május 17., kedd 15:02

 

Az első két nap az egyéni bajnokság fordulóira került sor és két érmet szereztek a baptista sakkcsapat versenyzői. Lukács Anna a 14 éves lányok versenyében, a bajnokkal azonos pontszámmal ezüstérmesként léphetett dobogóra, míg a 12 éves fiúk között Losonczi Marcell szintén a győztessel holtversenyben vehette át a bronzérmet.

A csapatok versenyével folytatódott a program, a 10-14-18 éves korosztályokban 4-4 fős csapatok ültek asztalhoz a nagy presztízst jelentő országos bajnoki trófeáért. A 10 évesek versenyében 24 csapat startolt, a Baptista Sakkiskolások a hat forduló során minden mérkőzésüket megnyerve, lényegében rajt-cél győzelmet arattak. Ennek ellenére a táblánkénti pontszámításban holtverseny alakult ki, hiszen a Tapolcai Sakkiskola az utolsó fordulóban utolérte a baptista sakkozókat. Köszönhetően a megelőző fordulóban ellenük aratott 3-1-es diadalnak, a holtversenyben a több csapatgyőzelem a Baptista Sakkiskola sikerét és egyúttal első országos bajnoki címszerzését jelentette.

A sikersorozat folytatásaként a 14 évesek között a Csíki Endre vezette nagyon fiatal (11 évesekből álló) baptista csapat a Kőbányai Sakkiskola mögött bravúros hajrával ezüstérmet szerzett a 26 résztvevős csoportban. A szoros mezőnyben az utolsó forduló előtt öt csapat állt azonos pontszámmal a második helyen, a Baptista Sakkiskola a tapolcaiakkal mérkőzött és 3-1-es győzelmük a dobogóra lépést jelentette.

A tábladíjasok között a 10 évesek bajnokságában Vicze Kata a harmadik táblán elért hibátlan teljesítményével lett díjazott, a 14 évesek között pedig Losonczi Marcell a negyedik táblán szintén 100 százalékos eredménnyel a mezőny legjobbja lett.

„Két munkás év után elmondható, hogy a frissen alakult Baptista Sakkiskola utolérte a nagy nevelő-egyesületeket, és mint ahogyan a hajdúböszörményi torna eredményéből világossá vált és örvendetes, versenyben vagyunk velük az országos bajnoki címért folyó csatákban”, összegzett Molnár Béla csapatvezető.

 

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére