“WITH FAITH AND COMPETENCE”

Búcsúzunk dr. Berta Krisztinától és imádkozunk békés nyugalmáért

Author: Főadmin Date: 2015. november 18., szerda 13:11

 

Így emlékezik rá De Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának vezetője:

 „Apró termetű, karcsú, csinos nő van az emlékeimben. Krisztina mosolygós, kedves, barátságos és közvetlen volt mindig, amikor csak találkoztunk.  A törékenynek tűnő nő azonban nem torpant meg, ha küzdenie, harcolnia kellett. Az egyik legnehezebb területet képviselte az elmúlt öt évben a Belügyminisztérium helyettes államtitkáraként. Ő vezette és fogta össze az emberkereskedelem ellenes irányítási mechanizmust Magyarországon. Munkája során együtt dolgozott civilekkel és hivatalos szervekkel egyaránt.

Így találkoztunk mi is 2010-ben, amikor új pozícióját elfoglalta. Rendszeresen dolgoztunk együtt a Belügyminisztérium ülésein és különféle emberkereskedelem ellenes projektek alkalmával. Krisztina azon kormánytisztviselők közé tartozott, aki misszióját képes volt úgy vinni az emberkereskedelem ellen, hogy elkötelezettségét és segítőkészségét nem befolyásolta a politika.

Az Ő közreműködésével és lobbyerejével fejlődhetett Magyarország áldozatsegítési mechanizmusa. Rengeteg terve volt és mindig támogatta azokat a kezdeményezéseket, amelyek segítették a kizsákmányolt, megalázott áldozatok életének jobbítását és jogaik érvényesítését. Szolgálatunkat gondoskodó figyelmével tüntette ki, civil képviselőként szakmai és emberi támogatását élvezhettük. A helyettes államtitkár asszony szívesen vett részt különleges emberkereskedelem ellenes programokon, így jött el és képviselte hivatását a Baptista Szeretetszolgálat A21-es figyelemfelkeltő kampányán is, amely egy nemzetközi határokon átívelő kerékpáros felvonulás volt 2013 októberében.

Megrendüléssel és fájdalommal búcsúzunk és imádkozunk békés nyugalmáért”.

 

 

 

RELATED NEWS

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére